Toch nog: Via Gladiola voor Avondvierdaagse in Holy!

21-06-2020 Nieuws Redactie

Fotografie: Paul Meuldijk

VLAARDINGEN – Eerlijk gezegd misten we het zelf ook wel dit jaar: de Avondvierdaagse. Al die kinderen, al of niet bijzonder uitgedost, in een defilé langs de burgemeester op de Markt. Altijd weer leuk om te fotograferen! In Holy hadden ze er deze week, ondanks de coronatijd, wat op gevonden. Daar hebben verschillende ouders de handen ineen geslagen om een groep kinderen van de Nijkerkhoeve/Nunspeethoeve een fantastische eindavond van een eigen Avondvierdaagse te bezorgen. Compleet met (loco)burgemeester, defilé, publiek langs de kant en natuurlijk bloemen, slingers en snoep. Buurtmoeder Wendy Dekkers was initiatiefneemster en vertelt:

,,Al sinds het begin van de Corona tijd ben ik hier in onze buurt begonnen met het wandelen met de buurtkindjes. Ik begon met 6 kindjes maar inmiddels hebben we op sommige avonden wel 14 kindjes die staan te trappelen om mee te wandelen.

Zoals bekend is de traditionele avond4daagse dit jaar afgelast maar wij hebben er onze eigen avond4(0)daagse van gemaakt. We liepen in het begin elke avond zo'n 5 km maar we hebben dat toen de scholen weer begonnen verplaatst naar alleen de weekenden. Maar het enthousiasme is er nog steeds.

Het enige wat nu ontbreekt is natuurlijk de feestelijke laatste avond voor de kinderen. Geen mensen langs de kant, geen burgemeester die je staat te begroeten voor het stadhuis niks van dat. En dus proberen we er nu met hulp van de alle ouders en de buurt er toch een feestje van te maken.

Op zaterdag 20 juni lopen we onze " feestelijke " laatste avond. En worden de kinderen feestelijk onthaalt op ons geweldige plein. Het is toch geweldig dat er in deze vreemde corona tijd een heel klein onschuldig initiatief uit kan groeien naar dat lichtpuntje waar de kinderen de hele week naar uit kijken. Een simpele wandeltocht met kindjes van 4 tot 13 jaar en allemaal met een grote glimlach. Zo zijn de kindjes hier uit de buurt de Corona tijd doorgekomen en kwamen ze op sociaal gebied niks te kort.’’

Gisteravond vond het dan allemaal plaats, die laatste mooie slotavond. Er was muziek, een enthousiaste groep buurtbewoners van de Nijkerkhoeve en Nunspeethoeve die we overigens ook kennen van die fantastische jaarlijkse Halloween , Wendy Dekkers met de kinderen en ook nog (loco)burgemeester Jacky Silos, die alle kinderen een medaille omhing aan de finish. Jacky Silos zette ook Wendy Dekkers nog eens extra in het zonnetje als  'wandelburgemeester', die daarbij een traantje wegpinkte, kortom het was een avond vol positieve emoties!

Voor Vlaardingen24 was collega Paul Meuldijk ter plaatse, die het allemaal mooi in beeld bracht. Wat wij niet onder woorden konden brengen dat doet Paul met zijn foto’s!

Bekijk de foto's


Gerelateerd