Categorieën

Service

Tulpen tegen polio

Tulpen tegen polio
Nieuws

Tulpen tegen polio

  • Redactie
  • 29-11-2022
  • Nieuws
Tulpen tegen polio
VLAARDINGEN - Wethouder Jacky Silos zal op woensdag 30 november om 15.00 uur samen met verschillende Oekraïense kinderen zo’n 1500 tulpenbollen planten. De kinderen die momenteel in de vluchtelingenopvang verblijven en de wethouder gaan dit doen aan de Maasboulevard, zodat hier in het voorjaar een prachtige tulpenzee ontstaat. De actie is geïnitieerd door Rotary Club Vlaardingen 80 en hoort bij de wereldwijde actie End Polio Now van Rotary om polio voor altijd uit te bannen.

Polio de wereld uit: we zijn er bijna!

Met de End Polio Now tulpenbollen is geld ingezameld om vaccins in te kopen voor de strijd tegen polio. Ieder jaar organiseert Rotary Club Vlaardingen 80 een plantactie om aandacht te vragen voor dit goede doel. Sinds 2014 hebben de Nederlandse Rotary Clubs ruim 88.000 doosjes tulpen verkocht. Dat resulteerde in ruim € 2.7 miljoen voor de bestrijding van polio. Genoeg om 23 miljoen kinderen te vaccineren.

De strijd van Rotary tegen Polio is succesvol. Behalve in Afghanistan en Pakistan is de ziekte overal uitgeroeid. Pas als de ziekte 3 jaar wereldwijd is uitgebannen wordt de strijd tegen polio gewonnen verklaard. Tot die tijd gaan Rotary International en oa Rotary Club Vlaardingen 80 door met acties voor het wereldwijd vaccineren zodat deze verlammende ziekte niet meer de kop kan opsteken. De verwachting is dat in 2024 de hele wereld echt helemaal poliovrij is. Meer informatie: www.endpolionowtulp.nl
 

Over Rotary

Rotary is een internationale organisatie. In bijna alle landen ter wereld vind je Rotaryclubs. Samen met andere clubs realiseren Rotarians (internationale) projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken. De actie gericht op polio is daar een voorbeeld van. Samen aan dit soort projecten werken, versterkt onderlinge banden. Ben je ook een geëngageerde professional en wil je meer weten over Rotary? Kijk dan op www.rotary.nl en/of neem contact op met de lokale club.