Twee jaar erbij voor Nachtburgemeester Leo IJdo!

18-07-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Hij zou alleen maar komen ‘draaien’ op het feest waar de ambtenaren van de gemeente het zomerreces inluidden. Nachtburgemeester Leo IJdo werd echter extra verrast vanmiddag toen ‘collega’ burgemeester Annemiek Jetten hem in het zonnetje zette…en aankondigde dat zijn ambtstermijn met nog eens twee jaar verlengd werd.

In 2015 was Leo IJdo de opvolger van Marco Bosman, de eerste nachtburgemeester van Vlaardingen. Een ideetje van burgemeester Tjerk Bruinsma destijds, om een nachtburgemeester aan te stellen die de schakel vormden zou tussen ‘het Stadhuis’, de horeca en het uitgaanspubliek. Het was een prima zet, want Bruinsma zelf lag nog weleens in de clinch met de Vlaardingse horeca-uitbaters. Bijvoorbeeld toen hij de regel instelde dat er alleen nog maar in ‘plastic’ geschonken mocht worden op de terrassen, ongeacht het tijdstip. Wethouder Hans Versluijs moest volgens de overlevering Bruinsma op diens vakantieadres dringend verzoeken om dat ‘decreet’ snel in te trekken, want het rommelde behoorlijk daardoor in de horeca.

Bij Leo IJdo’s aanstelling was in 2015 ook Jules Deelder aanwezig, nachtburgemeester van Rotterdam. IJdo beloofde toen plechtig zich in te zetten voor zijn moeilijke taak, en daarnaast ook dat hij regelmatig in de Vlaardingse horecagelegenheden gratis platen zou draaien voor het goede doel. Die belofte houdt hij nog steeds en Leo heeft al veel geld opgehaald voor verschillende goede doelen. Voor zijn inzet voor de stad en die goede doelen werd hij bedankt, onder meer via een vooraf opgenomen filmpje waar allerlei Vlaardingers aan hadden meegewerkt; van Junior Flynn (van Flynn’s en de Irish Pub) tot aan journalist Peter Joore en nog meer. Burgemeester Annemiek Jetten sloot het filmpje af en ook ‘in het echt’ bedankte ze Leo, verlengde ze zijn ambtstermijn en overhandigde ze hem ook nog eens een doosje met visitekaartjes van het nachtburgemeesterschap met het logo en de kleuren van de gemeente; om zijn functie nog eens officieel te bekrachtigen.

Leo was zichtbaar positief aangedaan door alle complimenten die hem toebedeeld werden, die waren meer dan terecht, en liet wat tranen van vreugde stromen. Om daarna de draad weer op te pakken en platen te draaien op het feest.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date