Uggs voor koude ambtenarenvoeten

30-11-2016 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Wat moet je doen als je met dit weer koude voeten hebt? Een doorsnee Vlaardinger zal waarschijnlijk denken aan lekkere warme sokken aantrekken. Op het Stadskantoor hebben ze daar een andere oplossing voor. Daar mag een groep ambtenaren zich binnenkort bij Kempers Schoenmode in de Fransenstraat een paar nieuwe Uggs laten aanmeten. Uit verschillende bronnen vernamen we dat met de huidige kou veel medewerkers op het Stadhuis klagen over koude voeten. Diezelfde bronnen meldden dat het management bereid was om de modieuze schoenen te verstrekken ter compensatie, omdat er nog niets aan de koude voeten te doen valt.

De groep medewerkers die last heeft van koude voeten werkt in de publiekshal. De gemeente verklaart desgevraagd dat de Uggs een aanvulling zijn op de werkkleding van de medewerkers van de gemeente Vlaardingen die werken aan de balie.

Opvallend is het wel dat kou een rol speelt; het Stadskantoor kostte tientallen miljoenen en werd voorzien van de nieuwste technologie, mede om het een volledig klimaatneutraal gebouw te laten zijn. Warmte/koude-opslag in de bodem, zonnepanelen, en nog meer. Voldoet dat dan niet om een aangenaam binnenklimaat te creëren? Een woordvoerder van de gemeente: ,,De publiekshal heeft nog geen optimale werktemperatuur. We voeren een onderzoek uit naar het binnenklimaat. Dit onderzoek is gericht op de warmte- en koudestromen. De uitkomsten van dit onderzoek zijn richtinggevend voor de te nemen maatregelen. De koudestromen in de publiekshal zorgen voor koude voeten bij de medewerkers die werken aan de balie. Vandaar dat de Uggs een aanvulling op hun werkkleding zijn zodat ze kunnen werken met warme voeten.'' 

Simpele aanpassingen aan het gebouw zijn (nog) niet mogelijk en,naar verluidt, de architect ligt dwars; niet ongebruikelijk, want architecten willen doorgaans niet dat aan hun ontwerp wordt 'geknutseld' door anderen, niet aan de binnenkant en niet aan de buitenkant.

Bij Kempers Schoenmode bevestigden ze de komende aanschaf van de Uggs. Binnenkort komt er een groep medewerkers van de gemeente naar de winkel,  om zich een paar Uggs aan te laten meten. De kosten per paar bedragen vanaf € 170, maar, zo zei men bij Kempers, 'er moet nog groepskorting af'.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date