Uitkijktoren in Klauterwoud geopend

10-07-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De uitkijktoren in de broekpolder, de Pyloon geheten, is gisteren officieel in gebruik genomen. De toren is een cadeau van Woningstichting Samenwerking die dit jaar precies 100 jaar bestaat. Wethouder Hans Versluijs en directeur-bestuurder Ton van der Steen van Samenwerking wamen abseilend naar beneden. 

De verjaardag van Samenwerking was op 14 mei. Tijdens de festiviteiten op die dag was de toren nog niet klaar. Wel vond toen al de overhandiging aan de gemeente plaats. Nu is de Pyloon klaar en kon deze in gebruik worden genomen. Iedereen kan de toren beklimmen en genieten van het uitzicht over de Broekpolder. 

De Pyloon is negen meter hoog en staat op een heuvel van ongeveer vijf meter. Daarmee steekt de uitkijktoren circa vijftien meter boven het groene landschap uit. De toren, een degelijk bouwwerk, is grotendeels gemaakt door de vrijwilligers van Adventure Vlaardingen, dat vooral bekend is door het organiseren van outdoor-activiteiten in de Broekpolder. Het beheer van de toren is in handen van de Federatie Broekpolder. De Pyloon is de tweede uitkijktoren in de Broekpolder.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date