Undercover controle hondenpoep

21-04-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Voor wie zijn hond uitlaat is het binnenkort oppassen geblazen; controle op het opruimen als je hond gepoept heeft zal binnenkort ook door toezichthouders in burger gebeuren. Dat verklaarde wethouder Ruud van Harten gisteren bij de raadsvergadering naar aanleiding van vragen van Ron Boers, raadslid van ONS.Vlaardingen.

Boers bracht in het vragenhalfuurtje het onderwerp ‘hondenpoep’ naar voren, steevast in de ergernissen top 3 van Vlaardingers. Daarbij pleitte hij nogmaals voor het opzetten van een DNA bank voor hondenpoep, waarbij wie dit niet opruimde van de eigen hond zwaar beboet zou worden. ,,Schaf de hondenbelasting toch af voor wie meedoet met de DNA bank en laat de vervuiler die betrapt wordt betalen’’, aldus Boers. ,,Als het in Barcelona kan en in veel steden in de Verenigde Staten, waarom kan het hier dan niet?’’ Helaas voor het raadslid is het in Nederland juridisch (nog) niet mogelijk om hondenbezitters te verplichten DNA-materiaal af te staan, dus lijkt het roepen hierover meer voor de bühne te zijn dan een onderbouwd voorstel.

Naast de undercover-controles zal ook binnenkort een tweede ‘poepzuiger’ in gebruik worden genomen. De oorzaken van het hondenpoepprobleem worden daarmee nog niet aangepakt. De gevolgen wel, zij het in geringe mate.Gerelateerd