Unilever weg uit Vlaardingen

06-10-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De grootste werkgever van Vlaardingen vertrekt over drie jaar uit de stad. In 2019 sluit Unilever de vestiging aan de Olivier van Noortlaan waar nu nog 750 mensen werken. Vanochtend heeft het personeel te horen gekregen dat een deel van het werk naar Wageningen gaat.

De vestiging in Vlaardingen is er één voor Research & Development, waar onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe producten wordt gedaan. In Wageningen wordt nu een nieuw centrum voor innovatie gebouwd waar een deel van de huidige werknemers in Vlaardingen terecht kunnen. In totaal kunnen daar 550 werknemers terecht, waaronder 350 uit de Vlaardingse vestiging.

Voor de overige personeelsleden wordt elders binnen en buiten Unilever werk gezocht. Deels is er plaats aan de Nassaukade in Rotterdam (200 banen) en in een vestiging in Engeland (200 banen). Voor wie niet mee wil of kan naar het buitenland wordt er een andere oplossing gezocht.

In Nederland werken ongeveer 3000 mensen bij Unilever. Bij een eerdere aankondiging dit jaar dat er gereorganiseerd zou worden legden medewerkers in Rotterdam en Vlaardingen het werk al neer.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date