Unileverterrein wordt District U!

29-10-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - District U wordt definitief de naam van de nieuwe Vlaardingse wijk die wordt ontwikkeld op het Unileverterrein. Er staat de komende jaren veel te gebeuren op het grote terrein, het zal volkomen van aanzien veranderen. Een van de opvallendste plannen is een 'groot gat' in het Unilevergebouw, een onderdoorgang voor voetgangers die licht en zicht moet geven op de nieuwe wijk.

District U zal zo'n 700 nieuwe woningen gaan tellen waaronder 120 zorgwoningen. De precieze invulling is nog niet gemaakt maar het doel is om een divers woningaanbod te realiseren met zowel (sociale) huur als koop in diverse prijsklassen. Voor iedereen een plek dus. In het grote witte gebouw komt een mix van woningen en kantoren. Veel van de woningen staan verder ingepland als hoogbouw.

Dat laatste riep bij bewoners van Nieuw Sluis - de wijk direct tegenover het Unilevergebouw - de vraag op of ze planschade kunnen claimen als blijkt dat ze zonlicht in hun wijk gaan missen vanwege de hoogbouw. Wethouder Ivana Somers geeft hen op voorhand weinig hoop. ,,De plannen waren al bekend toen u uw woning kocht. Cru gezegd: 'U wist waar u aan begon'.''Gerelateerd