VEC: Samen investeren in duurzame energie

07-01-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op 8 januari om 16.30 uur geeft de Coöperatie Vlaardings Energie Collectief (VEC) in de Polderpoort aan de Watersportweg een presentatie. Het collectief wil graag bekendheid geven aan het VEC en de Vlaardingers oproepen om met hen mee te doen.

Het VEC heeft als doel om in Vlaardingen efficiënt en doelmatig met energie om te gaan en het gebruik van duurzaam opgewekte energie te stimuleren. Het wil graag met haar leden investeren in het duurzaam opwekken van energie in de vorm van collectieve zonnedaken en windmolens, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de Vlaardingers en de extra opbrengst weer ingezet wordt in duurzame energieprojecten. Dus niet alleen de lasten, maar ook de lusten!

U kunt als bedrijf, instelling of persoon voor €10 per jaar lid worden van het VEC. U kunt dan meepraten en beslissen over welke projecten opgepakt worden. U bent ook als eerste op de hoogte van welke projecten uitgevoerd worden. Laat de kans niet voorbijgaan. Natuurlijk wilt u meedoen door bijvoorbeeld te investeren in een windmolen of meedoen met een aantal zonnepanelen van een collectief zonnedak. Dit is een investering waar je letterlijk energie van krijgt! Bovendien levert deze investering nu meer op dan een spaarrekening bij de bank.

Het VEC is een initiatief van vrijwilligers en onder meer voortgekomen uit de actie “de Burger Meester”. Het gaat voor de expertise van voorbereiding tot uitvoering van de projecten voor wind de samenwerking aan met Coöperatieve Vereniging de Windvogel. Voor de collectieve zonnedaken heeft het de expertise bij de Coöperatie “ZON op Nederland” gevonden.

Het VEC verwelkomt u graag als lid en deelnemer bij de Coöperatie Vlaardings Energie Collectief U.A. (VEC). Meld u aan via www.vlaardingsenergiecollectief.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date