Categorieën

Service

Veerpont zoekt schipper

Veerpont zoekt schipper
Nieuws

Veerpont zoekt schipper

  • Redactie
  • 21-10-2017
  • Nieuws
Veerpont zoekt schipper
VLAARDINGEN/MAASLAND - Veerpont ‘De Kwakel’ is op zoek naar enthousiaste vrijwillige schippers vanaf het volgende vaarseizoen. De Kwakel is een veerpontje voor voetgangers en fietsen in het recreatiegebied van Midden Delfland. In de zomer vormt het pontje een belangrijke schakel in het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes. Het pontje vaart 170 dagen per jaar op en neer van de polder- en natuurgebieden van Midden-Delfland naar de bosrijke Broekpolder in Vlaardingen, met een tussenstop bij Eetcafé het Jachthuis. Van mei tot en met september vaart De Kwakel elke dag van 11:00 tot 17:50, in april en oktober alleen in de weekenden.

De pont wordt gerund door vrijwilligers en beheerd door Staatsbosbeheer. Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou De Kwakel niet kunnen bestaan. Een groep van ongeveer 18 vrijwillige schippers vaart gedurende het seizoen telkens 8 personen met of zonder fiets over. Omdat er een aantal schippers stoppen dit jaar is De Kwakel op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er zijn niet veel voorwaarden aan verbonden om schipper te worden, maar een nautische achtergrond of het bezit van een vaarbewijs is verplicht.

Ook interesse om schipper te worden bij De Kwakel, of wil je eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met Arie Portengen, coördinator van de vrijwilligers de Kwakel. Hij is telefonisch te bereiken op 0174-384062 / 06-20005288 of stuur een mail naar [email protected]