Vele Vlaardingers, Een Huis op de Hoogstraat

13-09-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vele Vlaardingers Eén Huis (VVEH) is op vrijdag 12 september officieel ingetrokken op de Hoogstraat 155. Omdat op termijn het blok woningen en winkelpanden aan de Floris de Vijfdelaan, waar VVEH voorheen zat, verdwijnen zal, was een nieuw onderkomen nodig.

VVEH is opgericht na de aanslagen op de Twin Towers in New York van 2001 om inwoners van verschillende levensbeschouwingen en culturen met elkaar in contact te brengen. Met de bezuinigingen in het vooruitzicht zal VVEH zich moeten heroriënteren op haar mogelijkheden. Bestuurslid Annette van der Weijden gaf bij de officiële opening van het pand, waar men overigens officieus in mei al ingetrokken is een voorzet: ,,Nu staat Vlaardingen voor een nieuwe uitdaging. Internationaal leeft er veel. Niet iedereen begrijpt wat er precies speelt. Daarnaast moet de gemeente nu zelf, naast het leefbaar en veilig houden van Vlaardingen, beleid gaan maken voor de ouderenzorg, de jeugdzorg, onderwijs en werkgelegenheid. Dit zijn onderwerpen die bij vele convenantpartners (die samenwerken met- en binnen VVEH) ook leven’’. Van der Weijden benoemde vervolgens dat VVEH zelf minder zal (kunnen) organiseren maar zich meer als organisatie opstellen die contacten legt tussen mensen en organisaties en verbindend werkt.

Op deze introductie verrichtte wethouder Cees Oosterom de officiële openingshandeling en overhandigde daarbij symbolisch de sleutel aan Wim Meijer, eveneens lid van het bestuur van VVEH.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date