Vele Vlaardingers Geen Huis

30-03-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Het College van burgemeester en wethouders heeft besloten Vele Vlaardingers, Een Huis (VVEH) geen subsidie meer te geven. De meerwaarde van de organisatie voor de Vlaardingse samenleving kan volgens het college niet worden aangetoond. ,,VVEH is als organisatie onvoldoende gegroeid en doorontwikkeld in hun rol als intermediair’’, zo luidt het oordeel.

Vele Vlaardingers Een Huis werd opgericht na de aanslagen in New York op 9 september 2001 om ervoor te zorgen dat inwoners van Vlaardingen niet tegenover elkaar komen te staan maar op een prettige, veilige manier samenleven. Tot 1 januari 2017 was VVEH een gesubsidieerde instelling, met een eigen onderkomen en een sociaal cultureel werker in dienst. Dat houdt nu op. Vele Vlaalrdingers blijft bestaan als stichting, met dezelfde doelstelling, maar dan als platte organisatie - uitsluitend gedragen door vrijwilligers en zonder eigen pand.

Het speerpunt van Vele Vlaardingers Eén Huis zal worden: duurzame verbindingen leggen tussen Vlaardingers, jong en oud, met welke culturele achtergrond dan ook. Want iedereen telt! Hiervoor zal samenwerking gezocht worden met allerlei bestaande oude en nieuwe organisaties en zult u VVEH in de toekomst overal in Vlaardingen als pop-up tegenkomen.Gerelateerd