Veteranendag met Sgt. Wilson Army Show

01-07-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Na de landelijke Veteranendag, die afgelopen zaterdag in Den Haag werd gehouden, worden de Vlaardingse oude en jonge oorlogsveteranen op zaterdag 5 juli door de gemeente Vlaardingen bedankt voor hun inzet in vaak zeer gevaarlijke situaties in een oorlogsgebied.

Het officiële gedeelte zal in de Grote Kerk plaatsvinden, maar op de Markt zijn ook tal van activiteiten. Om 11.30 uur komt burgemeester Bas Eenhoorn de Vlaardingse veteranen welkom heten en verzorgt Thalita een optreden. In de Grote Kerk wordt ook een tentoonstelling ingericht van het Veteraneninstituut. Verder kunnen de oorlogsveteranen op de Markt een kijkje nemen bij de diverse hulpdiensten zoals de brandweer en politie. Ook diverse legervoertuigen staan opgesteld en bij café Stam zal een terras ingericht worden.

De 'blauwe hap' ontbreekt natuurlijk niet op het programma en wordt omlijst met muziek uit de jaren 1940/1945 en een optreden van de Sgt. Wilson Army groep. Op nostalgische wijze spelen zij muziek uit de swing periode van de jaren vijftig waarin de big bands hun glorietijd hadden. The good old sentimental music from the 40's and 50's. Remember the sound of Glenn Miller, the swing of the Andrews Sisters, Doris Day, Rosemary Clooney, Frankie Lane, Vera Lynn  en nog vele anderen. Ook zullen nummers gedraaid worden uit de Veteranen top 50 van 2014. Het programma van de Veteranendag begint om 11.30 uur en duurt tot 15.00 uur.Gerelateerd