VIDV: Plannen maken

08-01-2017 Nieuws Marijke Bozzano

VLAARDINGEN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Maak kennis met Cora Vlug (Verenigde Staten), Geert van Mil (Canada), Wilma Hollander (Griekenland) en vandaag Marijke Bozzano vanuit Italië.

Het nieuwe jaar is weer begonnen , en zo ook mijn eerste column van dit jaar als Vlaardingse in den vreemde. Terwijl in Vlaardingen en ik denk in heel Nederland de kerstspullen weer zijn ingepakt en op zolder  gebracht, zijn wij hier in Italië nog in de feeststemming.  Ik schrijf dit op 6 januari en het is vandaag een feestdag: La Befana (een goede heks ). Vandaag ontvangen kinderen snoepgoed als zij lief zijn geweest, en anders zwarte kolen, wat uiteindelijk ook snoepgoed is maar dan in de vorm en kleur van zwarte kolen. Het word ook wel het feest van de vrouwen genoemd. Alle vrouwen zijn natuurlijk een klein beetje heksen in de goede of slechte zin.

Dit jaar valt deze dag op een vrijdag dus een extra lange vakantie; de kinderen gaan dan ook pas 9 januari weer naar school. Door deze lange vakantie gaan veel mensen de bergen in om te gaan skiën, of lekker genieten op een terrasje aan de kust. Het weer is supermooi met volop zon en het is ook de tijd dat alle winkels uitverkoop houden dus word daar ook veel gebruik van gemaakt. Zo is er voor ieder wat wils.

Wij wachten juist in deze tijd van het jaar dat alle drukte weer voorbij is, om plannen te maken voor nieuwe reizen door Italië. Het afgelopen jaar hebben wij helaas door omstandigheden niets kunnen ondernemen, maar dit jaar hebben wij al één ding op het programma staan voor begin februari. Wij halen dan weer de landkaart te voorschijn om een route uit te stippelen en plannen te maken. Ja en ik weet het, dit is heel ouderwets, maar voorpret is toch vaak het aller leukste. Immers, je weet maar nooit of er iets tussen komt en dan heb je in ieder geval dat al gehad.

Wij krijgen dit jaar ook weer vrienden en familie op bezoek en ook daarvoor maken wij plannen om samen met hen weer leuke en mooie plekjes te bezoeken,  gezellig bij te kletsen en samen eten en drinken.

Het is vreemd maar plannen maken helpt een mens om door te gaan, ook in moeilijke tijden. Het maakt je blij alsof je een beetje in de toekomst kan kijken, en dat is wat we toch allemaal zouden willen.

Ik wens  iedereen  een gezond en liefdevol  2017 en een jaar van plannen maken!

Ciao,

Marijke

 

Gerelateerd