VIDV: Zij zijn de toekomst!

10-12-2017 Nieuws Marijke Bozzano

VLAARDINGEN – Op zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Maak kennis met Cora Vlug (Verenigde Staten), Wilma Hollander (Griekenland) en vandaag met Marijke Bozzano (Italië)

Na een paar weekjes in Nederland doorgebracht te hebben zijn we weer aangekomen thuis in Imperia. Carlo pakt de auto uit die flink vol zit met een voorraad rookworst, stroopwafels, speculaas, hagelslag en meer, en niet te vergeten boeken. Ik heb er zelfs één van Wilma Hollander uit Pilion, Griekenland, genaamd “Harteloos” gevonden, dus dat word de komende winter genieten.

Als alles is opgeruimd komen onze dochter Simona en kleinzoon Francesco ons opzoeken. We hebben natuurlijk veel te vertellen na die weken weg te zijn geweest, en ook Francesco heeft een nieuwtje te vertellen; Hij is op school bezig met een project wat hij met mede studenten gaat presenteren. Het gaat over het fiets/wandelpad wat op de plaats komt waar de oude treinrails liep langs de kust. Het word een verlenging aan de al bestaande paden ( waar ik laatst al over schreef ) van San Lorenzo tot San Remo. We gaan natuurlijk naar de presentatie en Francesco vertelt er over het project en laat op de kaarten zien hoe het gaat worden.

Imperia bestaat uit twee plaatsen: Oneglia en Porto Maurizio, die vooral in het verleden altijd in strijd waren met elkaar, te vergelijken met wat ik me uit mijn jeugd herinner: de strijd tussen Vlaardingen en Schiedam. En nu worden de twee steden verbonden door dit project want naast het fiets/wandelpad langs de kust dat deels ook door de stad loopt, komt er ook een hotel waar nu een oude fabriek staat en er komen veel groenstroken en parken. Maar dat niet alleen: er zijn hele stukken kust waar nooit iemand kon komen vanwege de spoorlijn die straks bereikbaar worden. Naast veel werkgelegenheid wordt het ook voor toeristen aantrekkelijker, en eigenlijk voor iedereen die hier woont.

Vol trots luisteren we naar wat Francesco vertelt, ook naar de andere medestudenten; zij zijn uiteindelijk de toekomst van dit land. Fijn om te zien dat jonge mensen zich zo inzetten, en dat het maar snel gerealiseerd mag worden!

Dit is mijn laatste van dit jaar. Mijn verhaaltjes zijn kort: ik ben meer een prater dan schrijfster maar ik doe het echt met plezier om jullie toch een klein kijkje in mijn leven als Vlaardingse in den vreemde te geven.

Dan wens ik nu iedereen hele mooie en gezellige Kerstdagen en een Gezond 2018: Buon Natale e un Felice Anno Nuovo

Ciao,
Marijke

Gerelateerd