VL92 Balder weg uit Vlaardingen

02-05-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Al een aantal jaren staat het op de lijst met wensen van de St. Zeillogger Balder om de uitnodiging van de organisatie van 'Oostende voor Anker' te accepteren. Dit is een havenevenement dat ongekend is voor de lage landen. Al een aantal jaren ontvangt de stichting een uitnodiging om met de VL92 Balder daarbij aanwezig te zijn. Zelfs de Belgische pers reageerde met enkele artikelen enthousiast op hun aanwezigheid. Door de slechte staat van het schip en de restauratie was het lange tijd niet mogelijk om te gaan varen.

Vorig jaar, tijdens de Havendagen van Brussel, kregen wij contact met de organisator van het evenement en werd afgesproken om alle mogelijkheden te onderzoeken en aan te pakken om in 2017 naar Oostende te komen. Hij noteerde de VL92 Balder als eerste officieus op zijn schepenlijst, en wie eenmaal a zegt moet ook… Juist, dus in december werden de benodigde afspraken vastgelegd en alle documenten ingevuld.

De eerste voorbereidingen zijn gestart, schippers en bemanning vastleggen, afspraken maken etc. Het plan is om op dinsdag 23 mei te vertrekken uit Vlaardingen, door te varen naar Zeebrugge, daar te overnachten, en dan verder door te varen naar Oostende om daar op woensdag te arriveren. Maandag 29 mei volgt dan de terugtocht naar de thuishaven en de verwachting is om dan in de nachtelijke uren aan te komen.

Oostende voor Anker ontvangt ruim 160 authentieke schepen en vaartuigen. Het festival van de Noordzee is een feest voor het varend erfgoed van gisteren en vandaag met natuurlijk een knipoog naar morgen! De Vl92 Balder komt tussen de grote windjammers zoals Kruzenshtern, Santa Maria Manuela en Artemis te liggen. Dit havenfestival is dé ontmoetingsplek voor alle schippers en bemanningen en liefhebbers van het maritiem gebeuren. Laat je meevoeren in het ritme van de zee, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer, die het verschil maken tussen Oostende voor Anker en andere grotere maritieme feesten.Gerelateerd