Vlaardingen heeft er weer een held bij!

30-04-2018 Nieuws Redactie

Fotografie: Angelique van Woerkom

VLAARDINGEN - De 15 jarige Leon van Aken was eind maart vanaf de kapper onderweg naar huis toen hij een man op de grond zag liggen. Meneer was bij aankomst al overleden maar Leon is op aanraden van 112 direct begonnen met reanimeren. Tijdens het reanimeren bleef hij in contact met de meldkamer, totdat er een eenheid van de politie arriveerde.

Een heel bijzondere daad, en de gemeente Vlaardingen is dan ook trots op de jonge held. Burgemeester Annemiek Jetten reikte hem daarom vandaag een Vlaardings Jeugdlintje uit, in aanwezigheid van zijn trotse moeder en oma.


Over het jeugdlintje

Veel kinderen en jongeren doen vaak iets geweldigs, door bijvoorbeeld oog te hebben voor hun omgeving en hulpvaardig te zijn. Soms is dat een heldendaad. Bijvoorbeeld wanneer kinderen/jongeren, in geval van nood, snel handelen en een leven redden. Soms zijn het bijzondere acties of uitzonderlijke keuzes. Deze kinderen/jongeren kunnen in aanmerking komen voor het Vlaardingse jeugdlintje. Meer info? Kijk op www.vlaardingen.nl/jeugdlintjeGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date