Vlaardingen herdenkt 75 jaar Hiroshima en Nagasaki

26-07-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 6 augustus organiseert de Pax Ambassade van Vrede in Vlaardingen samen met andere organisaties bij het Rosarium aan de Holysingel van 10.00 – 10.45 uur een herdenkingsbijeenkomst.

Herdacht wordt dat in augustus het 75 jaar geleden is dat de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki bijna volledig werden verwoest door atoombommen, waarbij zo’n 210.000 mensen omkwamen. Ook wordt er stilgestaan bij het feit dat er ook vandaag nog zo’n 13.500 kernwapens in de wereld zijn waarvan het gevaar dat ze op enig moment gebruikt gaan worden niet denkbeeldig is.

Tijdens de herdenking zullen de Vlaardingse Ambassadeur van Vrede, een vertegenwoordiger van Artsen tegen Kernwapens en de algemeen landelijk directeur van Pax het woord voeren. Ook zullen er witte bloemen worden gelegd in de vorm van een kraanvogel en zullen er liederen worden gezongen.

Het Rosarium is gelegen naast het benzinestation aan de Holysingel. Aanmelding vooraf, met vermelding van naam en geboortedatum, is i.v.m. de coronamaatregelen verplicht. Aanmelden vóór 5 augustus. Tijdens de bijeenkomst wordt men geacht zich aan de 1,5 meter maatregel te houden en zich niet aan te melden of weg te blijven als men gezondheidsklachten heeft.

U kunt zich aanmelden via ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl  of telefonisch 06-30565296.Gerelateerd