Categorieën

Service

Vlaardingen herdenkt slachtoffers terreur

Vlaardingen herdenkt slachtoffers terreur
Nieuws

Vlaardingen herdenkt slachtoffers terreur

  • Redactie
  • 16-11-2015
  • Nieuws
Vlaardingen herdenkt slachtoffers terreur
VLAARDINGEN – Zo’n honderdvijftig mensen herdachten vanochtend de slachtoffers van de terreuraanslagen van afgelopen week in de Publiekshal van het Stadskantoor en bij het Geuzenmonument. Onder hen ambtenaren, het college, raadsleden van verschillende fracties, maar ook andere inwoners van Vlaardingen.

Om tien voor twaalf sprak burgemeester Bert Blase de aanwezigen toe, waarbij op de achtegrond een scherm met de woorden Vrijheid, Gelijkheid en Broerderschap zichtbaar waren. De burgemeester benadrukte dat het belangrijk was om de verschillen tussen mensen niet te beslechten met afschuwelijke daden van terreur maar in gesprek te blijven met elkaar, met woorden. Blase stond daarbij niet alleen stil bij ‘Parijs’, maar ook bij recente aanslagen in Beiroet, Bagdad en op het vliegtuig boven Egypte. Hierna werd enige minuten stilte in acht genomen.

Na afloop trok men gezamenlijk op naar het Geuzenmonument aan de Markt waar bloemen werd gelegd. Aldaar hingen de vlaggen in de masten halfstok, waaronder de Franse vlag achter het beeld. Tijdens de ceremonie zong één van de aanwezigen het Franse volkslied, waarin de strijd tegen tirannie mede centraal staat.