Vlaardingen in coronatijd

25-10-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De coronacrisis heeft ons leven in Vlaardingen van de ene op de andere dag ingrijpend veranderd. Hoe kunnen wij toekomstige generaties laten zien welke impact deze crisis voor Vlaardingen heeft gehad? Museum Vlaardingen en het Stadsarchief vragen daarbij uw hulp.

Museum Vlaardingen en het Stadsarchief Vlaardingen willen voor de toekomst vastleggen wat het betekent om tijdens de corona-uitbraak te leven. Sinds maart verzamelen zij foto’s, filmpjes, berichten op sociale media, objecten en verslagen. Hulp van bewoners is daarbij welkom!

Wat zou het museum of het archief volgens u voor de toekomst moeten bewaren? Stuur uw suggestie met een foto of een film op. Voeg hier een korte uitleg bij waarom dat moment, deze gebeurtenis of dit voorwerp voor u de huidige crisis in Vlaardingen typeert. Een selectie van foto’s, films, verslagen, tekeningen, posters, winkelinstructies, spandoeken en andere objecten wordt opgenomen in de collectie van een van de instellingen. 

Persoonlijke verhalen

Ook zijn het Stadsarchief en het museum benieuwd naar persoonlijke verhalen. Misschien bent u of iemand in uw nabijheid wel ziek geworden of bent u op een andere manier getroffen door deze crisis. Als u uw verhaal over de impact van corona wilt delen of als u een dagboek in deze tijd heeft bijgehouden, dan komen de organisaties graag met u in contact.

Stuur uw foto’s, films, verhalen en andere suggesties op naar stadsarchief@vlaardingen.nl . Vermeld hierbij of u Museum Vlaardingen en het Stadsarchief Vlaardingen toestemming geeft om het ingestuurde materiaal in de toekomst te publiceren.Gerelateerd