Categorieën

Service

Vlaardingen is een Gouden Gemeente

Vlaardingen is een Gouden Gemeente
Nieuws

Vlaardingen is een Gouden Gemeente

  • Redactie
  • 08-03-2016
  • Nieuws
Vlaardingen is een Gouden Gemeente

VLAARDINGEN - Gemeenten zoeken allemaal naar een nieuwe vormgeving van het sociaal domein. De MOgroep, de brancheorganisatie voor Sociaal Werk, vond goede voorbeelden van samenwerking tussen sociaal werk, zorg en welzijn op wijkniveau en tien gemeenten die hierin veel aandacht hebben voor de bewoners. Hun ervaringen zijn nu gebundeld. Eén van de tien genoemde gemeenten is Vlaardingen.

De Gouden gemeenten hebben met elkaar gemeen dat ze de ruimte geven aan burgers en sociaal werkers om samen met de gemeente het beleid vorm te geven. De volledige lijst van tien gouden gemeenten: Almere, Alphen aan de Rijn, Deventer, Ede, Heerenveen, Heerlen, Oss, Vlaardingen, Wijk bij Duurstede en Zaanstad. Vertegenwoordigers komen aan het woord in de publicatie 'De gouden formule'.

 

Voorbeeldfunctie

De tien Gouden gemeenten doen niet alles perfect. Dat kan ook niet in deze tijd van overgang en forse bezuinigingen. De tien gemeenten hebben wel diverse aspecten erg goed aangepakt. Daardoor hebben zij een voorbeeldfunctie.

 

Selectie

De selectie van gemeenten is ontstaan op basis van gesprekken met organisaties voor sociaal werk en dossieronderzoek naar beleidsnotities, beschrijvingen van projecten, best practices en proeftuinen. 

De publicatie “De Gouden Formule” is hier te vinden.