Vlaardingen krijgt krappe voldoende van ondernemers

25-01-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Ondernemers geven de gemeente Vlaardingen een ‘mager zesje’ waar het gaat om het ondernemersklimaat. Dat is de uitkomst van een onlangs gehouden twee peiling, een vervolg op een meting in 2014.

In 2014 is een peiling gehouden onder de in de gemeente gevestigde ondernemers. De meting diende als nulmeting voor het Actieplan Economie (APE) met het doel om het ondernemersklimaat te gaan verbeteren. Om vast te stellen of dit ook gebeurd is, is er eind 2017 een meting gehouden. Over het algemeen zijn de resultaten van 2017 gemiddeld iets beter dan in 2014.

Ondernemers zijn iets positiever over de gemeente Vlaardingen dan in 2014. De gemeente in Vlaardingen scoort gemiddeld een zes. Dat is iets hoger dan drie jaar geleden. Positief is men over het gebied van bereikbaarheid. Een onderwerp waarop de gemeente een 7,7 scoort als het gaat om bereikbaarheid per auto. Ondernemers zijn een stuk minder positief over de manier waarop Vlaardingen de leegstand in de gemeente aanpakt, daar scoort de gemeente slechts een 4,5. Het Ondernemersklimaat scoort een 5,9 (een stijging van 0,4) en het vestigingsklimaat een 5,5.

In de toekomst wil de gemeente zich nog meer richten op de samenwerking met en de dienstverlening aan ondernemers. Aanbevelingen zijn om ondernemers nog meer op de hoogte te blijven houden van lopende plannen die hen aangaan, de snelheid van informatievoorziening te verhogen en ondernemers te betrekken bij de invoering van de omgevingswet.

Gerelateerd