Vlaardingen laat Japanner elektrocuteren

03-07-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Mooi groen is niet lelijk, maar de Japanse duizendknoop zouden we toch graag een kopje kleiner maken! Vandaar dat de gemeente ook graag gebruik maakt van een aanbod van de firma Blijdorp voor een experiment om te kijken of de duizendknoop onder de indruk zal zijn van – een poging tot – elektrocutie!

Medelijden? Nergens voor nodig, want de Japanse duizendknoop is geen lieverdje. De plant groeit hard en heeft in ons land geen natuurlijke vijanden. Hierdoor laat de plant weinig ruimte over voor inheemse plantensoorten. Ook het dierenleven lijdt hieronder, want insecten houden juist van grote diversiteit. De wortels van de Japanse duizendknoop kunnen meters diep groeien en de wortelstokken zijn zo sterk, dat ze soms schade veroorzaken aan bijvoorbeeld wegen, gebouwen en leidingen.

Tot op heden is er geen afdoende methode om de plant te bestrijden. De eerste resultaten van elektrocutie lijken wel hoopgevend. Daar waar andere bestrijdingsmethoden de wortels vaak intact laten waarna de plant vanuit de wortel toch weer de kop op steekt, komt de elektriciteit tot het puntje van de wortels. We gaan eens kijken of deze taaie rakker hier nog iets van terug heeft!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date