Vlaardingen lanceert Doeboek Vlaardingen 1018

21-04-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardingen herdenkt in het jaar 2018 de Slag bij Vlaardingen 1018. Speciaal voor alle kinderen in Vlaardingen tussen de 6 en 12 jaar is het Doeboek over Vlaardingen 1018 gemaakt. In dit boek maken kinderen op speelse wijze kennis met de middeleeuwen en de gebeurtenissen in 1018. 

Het doeboek verschijnt op 26 april en is voor kinderen een prachtige uitdaging om aan te gaan tijdens de vakantie. Het boek telt maar liefst 49 pagina’s vol raadsels, puzzels, knutselopdrachten, kleurplaten en spelletjes. Help de ridder zijn weg te vinden naar zijn zwaard of probeer samen met koopman Mon te ontsnappen aan graaf Dirk. Knutsel een prachtige prinsessenhoed of een stoere ridderhelm en zorg dat je het lied van ‘Dirk de graaf’ uit volle borst mee kunt zingen.    

Voor de spelletjes in het boek hebben de kinderen hun creativiteit en speurtalent nodig en dat niet alleen. Met het doeboek kunnen de kinderen bij verschillende organisaties en winkels in de binnenstad van Vlaardingen stickers ophalen. De stickers verdienen ze door op de locaties opdrachten uit te voeren. Bovendien kunnen ze bij het ‘middeleeuws kampement en de veldslag’ in de Broekpolder of het ‘Historisch Stadsspektakel’ in de binnenstad in juni een grote riddersticker halen voor in hun boek.

Het doeboek is een initiatief van Museum Vlaardingen in samenwerking met de gemeente Vlaardingen, Binnenstad Vlaardingen, Projectteam Vlaardingen 1018, Stichting Stadshart Vlaardingen, GGO Oostwijk Ondernemersfonds Vlaardingen en Winkeliersvereniging Liesveld.

Op donderdag 26 april om 10.00 uur wordt het doeboek feestelijk gelanceerd in Museum Vlaardingen. wethouder Versluijs, gemeente Vlaardingen neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Kinderen die interesse hebben hierbij aanwezig te zijn, zijn van harte uitgenodigd samen met ouders en/of grootouders.

Het doeboek is vanaf 26 april voor € 2,65 te koop bij verschillende instellingen en winkeliers in de stad die te herkennen zijn aan de poster die zij tonen in hun organisatie. De verkoopadressen zijn ook te vinden op www.binnenstadvlaardingen.nl   

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date