Vlaardingen rouwt om Zara Philip

21-06-2022 Nieuws Redactie

fotografie: Martijn Oorthuis

VLAARDINGEN - De zestienjarige Zara Philip die vrijdagavond zeer ernstig gewond raakte bij een aanrijding op de Holysingel, is maandag in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. Dat heeft de politie bekend gemaakt. Vlaardingen is al dagen in rouw gedompeld. De plaats van het ongeval is veranderd in een monument voor Zara. Aan een oproep om maandagavond om negen uur bijeen te komen bij de zee van bloemen en kaarsjes op de Holysingel werd massaal gehoor gegeven.
Zara's bijrijder, een 17-jarig meisje uit Vlaardingen en de 24-jarige motorrijder uit Papendrecht raakten zwaargewond en worden behandeld in een ziekenhuis. De Papendrechter is als verdachte aangemerkt.

Even voor 23.00 uur op vrijdagavond 17 juni reed de motorrijder halverwege de Holysingel toen de meisjes met hun scooter de weg op draaiden. Een aanrijding volgde waarbij alle drie betrokkenen ernstig gewond raakten. ,,De 16-jarige Zara was niet aanspreekbaar en werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis vervoerd'', aldus de politie. ,,Helaas hebben we vandaag het bericht gekregen dat ze is overleden.''

Onderzoek

Om de toedracht van het tragische ongeval in kaart te brengen, spreken we nog steeds graag met getuigen. Heeft u het ongeval zien gebeuren en nog niet met de politie gesproken? Bel dan naar 0900-8844 en vraag naar de afdeling Opsporing van Team Verkeer.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date