Categorieën

Service

Vlaardingen wint Luciferprijs met College Tour

Vlaardingen wint Luciferprijs met College Tour
Nieuws

Vlaardingen wint Luciferprijs met College Tour

  • Redactie
  • 16-10-2014
  • Nieuws
Vlaardingen wint Luciferprijs met College Tour

VLAARDINGEN - De prijs voor de meest succesvolle en spraakmakende activiteit van de Vredesweek is uitgereikt aan Ambassadestad van Vrede Vlaardingen. Zij organiseerden een College Tour over ontwapening voor bijna 400 scholieren: een afwisselend middagprogramma met korte inleidingen en filmpjes over verschillende wapens en als afsluiting een optreden van vredesambassadeur Tim Akkerman samen met een aantal muzikale jongeren. 

Ter voorbereiding op deze middag is er een lesbrief opgesteld voor docenten met onder andere een kernbommen-quiz: hoeveel kernwapens zijn er in de wereld en welke staten hebben kernwapens? Vervolgens is er in de klas gesproken over hoe je zelf een bijdrage kan leveren aan vrede en wie je daarbij zou willen betrekken. 

De jury roemde onder andere de originele uitwerking van het thema ontwapening en het grote bereik van de activiteit zowel qua deelnemers als in de lokale media. Daarnaast heeft Vlaardingen handig ingespeeld op een bestaande, krachtige formule: het gelijknamige televisieprogramma. ,,College Tour: goed gekozen naam, trekt als een magneet.'' De activiteit biedt volgens de jury goede mogelijkheden om te kopiëren naar meerdere scholen, naar meerdere plaatsen of voor andere generaties. ,,Kortom, een goede architectuur en sterk ontwerp dat vele mogelijkheden biedt voor educatie rondom vrede.'' 

Met de Luciferprijs wint de Ambassade van Vlaardingen een geldbedrag van 250 euro te besteden aan de Vredesweek in 2015.