Vlaardinger Driesluizen gerenoveerd!

21-11-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De renovatie van de Vlaardinger Driesluizen is afgerond. De schuiven uit de sluis zijn opgeknapt en de bediening gaat nu automatisch met cameratoezicht. De doorvaart is hierdoor gemakkelijker en veiliger.

De Vlaardinger Driesluizen ligt in het centrum van Vlaardingen en verbindt de Vlaardingervaart met de Oude Haven. Het zijn vooral plezierboten die deze sluis passeren. De sluis is in opdracht van Delfland gerenoveerd. Voor de renovatie konden schippers van passerende boten de sluis openen door een muntje in een automaat te gooien. Nu wordt de sluis op afstand bediend vanuit de Delflandse Buitensluis. Met een camera is er dan goed zicht op de Vlaardinger Driesluizen. De sluiswachter kan vanuit de bedieningskamer controle uitoefenen op de doorvaart. Delfland is eigenaar van de sluis en zorgt voor het onderhoud. De Gemeente Vlaardingen houdt toezicht en bedient de sluis.

De geschiedenis van de Vlaardinger Driesluizen gaat terug tot 1388. Oorspronkelijk waren er drie sluizen: twee sluizen voor de lozing en het inlaten van water; één sluis waar schepen van een hoger waterpeil naar een lager waterpeil (en andersom) konden passeren. De sluizen hebben eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in de waterhuishouding van de stad en omstreken. De twee ‘spuitsluizen’ voor het lozen van water zijn later gesloopt. De monumentale gedenkstenen uit de zeventiende eeuw op deze sluizen zijn wel behouden en sieren nog steeds de huidige sluis.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date