Categorieën

Service

Vlaardinger schrijft Over Grenzen

Vlaardinger schrijft Over Grenzen
Nieuws

Vlaardinger schrijft Over Grenzen

  • Redactie
  • 07-07-2015
  • Nieuws
Vlaardinger schrijft Over Grenzen

VLAARDINGEN - Afgelopen zondag 5 juli heeft de boekpresentatie plaatsgevonden van ‘Over grenzen’ in Berlijn aan de Westhavenkade. Het boek ‘Over grenzen’ vertelt het waargebeurde verhaal van Victor Boiko, een jongeman uit Oekraïne die vanwege corruptie zijn land ontvlucht. Op zoek naar een beter bestaan in Nederland belandt hij, zonder de juiste papieren, in een wereld van drugs en criminaliteit. Net nadat hij zich hieraan heeft weten te ontworstelen en een eerlijk bestaan probeert op te bouwen als schilder, slaat het noodlot toe. Hij wordt opgepakt en maakt in het detentiecentrum op schokkende en mensonterende wijze kennis met een heel ander Nederland.

Terug in Oekraïne lukt het hem uiteindelijk om een bedrijfje op te richten en trouwt hij met zijn Oekraïense geliefde. Dan wordt er gedemonstreerd in Kiev. Victor besluit mee te doen met de opstand op Majdan in Kiev in de hoop op een betere toekomst voor Oekraïne. Hij doet mee  aan de gewapende strijd waarbij zijn jonge vrouwelijke strijdkameraad door een kogel in haar hoofd wordt getroffen. Als gebroken man keert hij uiteindelijk terug naar zijn geboortedorp.

Dit aangrijpende en waargebeurde verhaal was voor Vlaardinger Ben van Dorp, reden om ‘Over grenzen’ te schrijven.  Hij heeft de gebeurtenissen van dit schokkende verhaal van nabij meegemaakt. Het is het eerste boek van Van Dorp, die zich ontpopt als bevlogen schrijver.

Het boek wordt uitgegeven door ‘deKeyzervanAken’ in Rotterdam en is vanaf 9 juli te koop in de boekhandel en bij bol.com. De opbrengst van dit boek komt ten goede aan inwoners van Zaliztsi, het geboortedorp van Victor.