Categorieën

Service

Vlaardingers halen een nat pak

Vlaardingers halen een nat pak
Nieuws

Vlaardingers halen een nat pak

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 12-06-2014
  • Nieuws
Vlaardingers halen een nat pak

Onderweg naar... een nat pak!

VLAARDINGEN -  Er is een nieuwe hype in Vlaardingen, één die in buurgemeente Maassluis ook al rondging: 'een nat pak halen'! Wat dit precies inhoudt? Ooit moet er een Vlaardinger in het water zijn gesprongen die dacht: laat ik anderen ook eens uitdagen om dit te doen. Zo gezegd, zo gedaan en via Facebook worden steeds meer Vlaardingers geprikkeld om een nat pak te halen, op straffe van een tegenprestatie. Wordt het al een beetje duidelijk? We geven een voorbeeld van zo'n actie die deze week plaatsvond.

Op woensdag 11 juni gingen Vlaardingers Bo Singerling en Marjolein de Bloeme naar de Assam, het schip van de Vlaardingse zeekadetten. Bo en Marjolein waren uitgedaagd door de bekende Vlaardingse zangeres Marscha Hollenberg om een nat pak te halen. Je kunt voor het zelfde geld ook een emmer water over je laten storten maar de twee wilden het spectaculairder aanpakken: vanaf de Assam de haven in springen. Omdat Bo en Marjolein wel met bewijs moesten komen hebben zij hun actie laten filmen en Vlaardingen24 was uitgenodigd om het te komen fotograferen.

Voorafgaand aan hun sprong hebben zij elk een drietal andere Vlaardingers uitgedaagd om een nat pak te halen, op welke ludieke manier dan ook. Wie dit niet binnen 48 uur opvolgt met als alternatieve tegenprestatie een geldbedrag van minstens tien euro storten op het rekeningnummer van een goed doel: een traplift voor Ivano Vielvoye, waar we al eerder over schreven.

Voor de volledigheid geven we namens Bo en Marjolein nog even de namen van de nieuwe uitgedaagden door: Djoeke Winkelman, Eddy Veth, Marka van Dijk, Isabella Raymakers, Natascha Teyn en Danny Torres. Wie wil weten hoe het Bo en Marjolein vergaan is, tijdens en na hun sprong kan dat hier zien.