Vlaardings bedrijf bouwt nieuwe sporthal

01-06-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Na een selectieproces vanuit Gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen heeft bouwbedrijf Waal eergisteren de definitieve opdracht gegund gekregen voor het ontwerp en de realisatie van het energieneutrale sporthal- en appartementencomplex in het Centrumplan Westwijk te Vlaardingen.

Het ontwerp van KOW Architecten en Waal omvat 46 appartementen, een sporthal, horeca, commerciële ruimtes en de openbare ruimte. De beoogde plek waar er gebouwd wordt is ter hoogte van het Erasmusplein in de Westwijk.Het complex is geheel energieneutraal opgezet vanuit de passief-huis-methode. Het energieconcept heeft naast een zeer dichte gebouwschil full electric verwarming van appartementen en sporthal. De opwekking van de benodigde energie verloopt via zonnepanelen op de daken van de sporthal en de appartementen.

De appartementen worden in opdracht van Waterweg Wonen gerealiseerd. De realisatie van sporthal, horeca, commerciële ruimtes en openbare ruimte vindt in opdracht van de Gemeente Vlaardingen plaats. De bouw van dit project zal in 2018 plaatsvinden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date