Vlaardings feestje op Lanzarote

14-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op Lanzarote wordt vandaag een 'Vlaardings' feestje gevierd ter gfelegenheid van het zestigjarig huwelijk van Janni Witvoet en Mari Reijnhout.

Janni Witvoet (uit Ossendrecht) en Mari Reijnhout (geboren Rotterdammer) zijn beiden opgegroeid in Vlaardingen. Zij ontmoetten elkaar op een wandeling van ’t Hoft naar ’t Hoofd, waar vele oud-Vlaardingers elkaar hebben leren kennen en gaven elkaar op 14 november 1956 op het Vlaardingse Stadhuis het ja-woord. Zij hebben twee zoons, een dochter, twee schoondochters, schoonzoon, drie kleindochters en een achterkleindochter.

Mari Reijnhout was de zoon van Maarten Reijnhout, in Vlaardingen bekend van de IJzerwaren en Gereedschappenwinkel in de Schooltstraat 37 , tussen Slagerij van der Windt en de Tassen- en kofferwinkel van Van Delft. Vele oud Vlaardingers kwamen daar voor hun schroefjes, spijkers, gereedschappen en praatje pot. Daarnaast zat Mari op het Mannenkoor Orpheus, bij de Vlaardingse Pijpers en heeft vele jaren bij Zwaluwen gevoetbald.

Hun dochter is zo’n dertig jaar geleden naar Lanzarote verhuisd en heeft daar een bedrijf: eerst een duikcentrum en nu in excursie-boottochten.
Janni en Mari zijn bij het bereiken van de 65 ook naar het eiland vertrokken en wonen daar nu ook al weer zo’n achttien jaar. Zij zijn nu 82 en 83 jaar!

Het feest gaat met het hele gezin gevierd worden en wel op het zonnige Eiland Lanzarote.