Vlaardingse Arjen uitgebakken bij Heel Holland Bakt

19-01-2020 Nieuws Redactie

Fotografie: MAX/Roland J. Reinders

VLAARDINGEN/HILVERSUM – Vanavond werd bekend wie als vijfde de Heel Holland Bakt-tent moest verlaten. Het avontuur stopte helaas voor beleidsadviseur Arjen uit Vlaardingen. In een exclusief interview op de Heel Holland Bakt- website blikt hij terug op zijn bakervaring in de tent.

Als laatste man in de tent moest hij de eer hoog houden. Helaas moet Arjen nu halverwege de strijd de tent verlaten. Maar hij kijkt met een tevreden gevoel terug op zijn bakavontuur. “Het is een teleurstelling, want als ik mee doe aan een wedstrijd wil ik zover mogelijk komen. Maar bij mijn laatste opdrachten in de tent ging veel mis en de overgebleven dames zijn gewoon heel erg goed. Daarom is het logisch dat ik eruit lig.”

De 36-jarige beleidsadviseur uit Vlaardingen is een oude bekende in Heel Holland Bakt. Vorig jaar heeft hij net de tent niet gehaald. Maar Arjen laat zich niet uit het veld slaan en daarom probeerde hij het dit jaar nog een keer. “Ik ben blij dat ik het heb gedaan, want het is een onvergetelijke ervaring om in de tent te staan bakken.”

Arjen kijkt terug op een bijzondere tijd in de tent. En hoewel het natuurlijk een keiharde strijd is, ziet hij de andere bakkers niet als zijn concurrent. “We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, daardoor krijg je heel snel een bijzondere band met elkaar. Uiteindelijk ging het met mijn laatste spektakelstuk niet goed omdat de cake niet gaar was. Toen moest ik mezelf wel moed inspreken en een plan b verzinnen. Ik heb nog geprobeerd om de niet gare gedeeltes eruit te snijden en op te vullen met biscuit. Dat veroorzaakte heel veel stress en daardoor kon ik niet genoeg aandacht besteden aan de buitenkant van de taart. Het moment dat André zei dat we de taart op de hoek van de werkbank moesten plaatsen, was voor mij een enorme ontlading waarop alle emoties naar boven kwamen. Ik heb hoge verwachtingen van mezelf en denk vaak dat andere mensen die ook van mij hebben. En als iets dan niet gaat zoals gepland vind ik het lastig om daarmee om te gaan. Van de andere kandidaten kreeg ik juist hele lieve reacties, ze vonden dat ik het goed had gedaan en daar raakte ik echt ontroerd van. Dat maakte het afscheid van de andere bakkers ook een heel fijn moment.”

Meer Arjen

Thuisbakker Arjen is te zien op woensdag 22 januari in Doorbakken om 22.05 uur op NPO 1. Doorbakken, gepresenteerd door Irene Moors, gaat wekelijks in op het centrale thema en de gebeurtenissen in Heel Holland Bakt. Irene Moors voert gesprekken met gasten op diverse bijzondere locaties afgewisseld met reportages waarin Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven dieper ingaan op Heel Holland Bakt-thema’s, ingrediënten en tradities. Op donderdag 23 januari is Arjen te gast bij Tijd voor MAX, om 17.10 uur op NPO 1.

Lees hier  het hele interview met Arjen.

Heel Holland Bakt seizoen 7
Elke zondag om 20.20 uur op NPO 1
Presentatie: André van Duin
Jury: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven

Met dank aan Heel Holland Bakt & Omroep Max