Vlaardingse Brenda Allard beste ZomerOndernemer

12-10-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/UTRECHT - De 22 jarige Brenda Allard uit Vlaardingen won donderdag 6 oktober de eerste prijs in de landelijke finale ‘ZomerOndernemer 2016’ in Utrecht. Ze vertegenwoordigde de regio Rotterdam en ging de strijd aan met meer dan tien andere jonge ondernemers.

Met haar bedrijf De Fairtrade Gids wil ze bereiken dat eerlijke kleding makkelijker gevonden en gekocht wordt. Ze won ze de eerste prijs omdat de jury haar plan helemaal van deze tijd vond: een goed businessplan, grote inzet en een duidelijk verdienmodel. Brenda kreeg niet alleen de wisselbeker van de winnares van vorig jaar uitgereikt, maar gaat ook in april 2017 deelnemen aan het International Student Company Festival in Riga (Letland).

De deskundige jury, voorgezeten door Jacqueline Zuidweg (zakenvrouw van 2012), beoordeelde de ZomerOndernemers op hun presentatie, promotiefilm, verdienmodel en maatschappelijke relevantie. Na een pittig juryberaad werd de uitslag bekendgemaakt aan de meer dan 125 aanwezige belangstellenden.

De tweede prijs ging naar Loes de Ruiter uit de ZomerOndernemer regio Oss-Bernheze.  Met haar bedrijf Loesalike maakt ze persoonlijke sieraden. Derde werd de uit Heerde afkomstige Carmen van de Beek met haar bedrijf Carmen Connect. Een vacaturesite voor jongeren vanaf 13 jaar die op zoek zijn naar een bijbaantje. Carmen vertegenwoordigde de regio Zwolle.

In 2016 deden in het hele land ruim 225 jongeren mee aan het project ZomerOndernemer in 11 verschillende regio’s. De 11 winnaars streden donderdagavond om de titel ZomerOndernemer 2016.  Doel van het project is ondernemerschap stimuleren en zelfredzaamheid versterken.