Vlaardingse leeuwen nemen u mee de stad in (3)

24-05-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Kunt u niet naar buiten maar wilt u toch Vlaardingen ‘in’, de omgeving verkennen en genieten? Het is natuurlijk niet helemaal hetzelfde maar de leden van de Lionsclub VL.09 hebben hun best gedaan om er iets moois van te maken: korte filmpjes over Vlaardingen. Het eerste filmpje hierbij gaat over Buitenplaats Het Hof en dat vindt u hier! . Het tweede filmpje dat u hier vindt gaat over de Vrijheidsboom in de Hogelaan. En het derde filmpje van vandaag gaat over Holy en meer precies de kasteeltoren en boerderij die ooit hebben gestaan langs de Holysingel nabij het Shell station. De resten zijn mooi nagebouwd bij de kinderspeeltuin.

De verhalen in de filmpjes worden verteld door Jeroen ter Brugge, bekend archeoloog in Vlaardingen en momenteel werkzaam bij Het Rijksmuseum. Een gerenommeerd verteller dus. De filmpjes zijn bedoeld om Vlaardingers die door de huidige maatregelen zelf niet buiten kunnen zijn toch virtueel te laten genieten van onze mooie stad. Verder natuurlijk leuk voor iedereen die iets wil opsteken over de stad en haar historie.

In Lionsclubs werken mensen uit de lokale gemeenschap op vriendschappelijke en vrijwillige basis samen om hulp te bieden daar waar dat nodig is. Primair voor de lokale gemeenschap, maar daarnaast via de overkoepelende organisatie Lionsclubs International ook vaak voor hulpverlening elders in de wereld.

 Gerelateerd