Vlaardingse scout naar Japan

20-07-2015 Nieuws Vera Schilder

VLAARDINGEN / OSAKA – De Vlaardingse Vera Schilder is vandaag op weg met de scouting naar Japan. Wat ze daar gaat doen ? Lees zelf maar: 

De reis van mijn leven. 

Even voorstellen: ik ben Vera Schilder, 16 jaar en sinds mijn vijfde al lid van Scouting.Ongeveer vier jaar geleden ging mijn broer naar de Wereld Jamboree in Zweden. Hij heeft enorm van de reis genoten en hij heeft mij overtuigd om ook deel te nemen aan de Wereld Jamboree 2015. In 2013 heb ik me ingeschreven voor de Wereld Jamboree in Japan. 

Vanuit Nederland gaan er 19 troepen die bestaan uit 36 jeugddeelnemers en 4 troepstafbegeleiders. Elke troep bestaat dus uit 40 mensen. Ook zijn er ist-ers: zij werken tijdens de Jamboree in bijvoorbeeld de supermarkt of het Dutch Foodhouse. Vanuit Nederland gaan er zo'n 250 ist-ers naar Japan. Ik zit samen met mijn beste vriendin Ellen in troep Kubus. Elke troep is vernoemd naar een gebouw uit Nederland. De naam Kubus komt van de Kubuswoningen in Rotterdam. Andere troepen heten bijvoorbeeld Domtoren, Waterpoort en Euromast. Elke troep heeft 4 troepweekenden gehad waarin je elkaar goed leert kennen. Tijdens het eerste weekend kies je je 'buddy'. Dat is degene waarmee je in de tent slaapt tijdens latere weekenden en tijdens de reis. Het vijfde weekend is een weekend samen met 3 of 4 andere troepen. Dit is een soort mini Jamboree waarin je veel nieuwe mensen leert kennen. Daarna is er nog een weekend met alle 19 troepen om het gevoel van een Jamboree te krijgen en ook weer om al wat mensen te leren kennen.

Er gaan in totaal 30.000 scouts van over de hele wereld naar deze Jamboree. De Jamboree bestaat uit een voorreis van 10 dagen en de Jamboree zelf van 7 dagen. Tijdens de reis leren we de cultuur kennen van Japan, maar ook van de landen die zich rondom Japan bevinden. Ook slapen we in groepjes één1 nacht bij een gastgezin om echt goed te zien hoe het dagelijks leven van een Japanner eruit ziet. We zien dingen van Japan zoals tempels en mooie gebouwen, en we leren veel nieuwe mensen kennen. 

Na dagen, weken, maanden en zelfs jaren aftellen is het eindelijk zo ver. Vandaag vlieg ik naar Japan. Het vliegen duurt 14/15 uur. We verzamelen met de troep in Papendrecht. We rijden met de bus naar Schiphol om vervolgens naar Bangkok te vliegen. Daar stappen mensen uit en komen er nieuwe mensen aan boord. Via Bangkok gaan we naar Taipei waar we overstappen. Dan vliegen we naar de eindbestemming Osaka. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven dat het werkelijk gaat gebeuren. Dit is wat ik al minstens 2 jaar wil en waar ik 2 jaar lang voor heb gespaard. Ik weet zeker dat dit een reis wordt om nooit te vergeten!

 Vera Schilder

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date