Vlaardingse vrienden brengen Doe Maar op het podium

13-09-2018 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

Platenreus Walter Romberg is één van de sponsors van de Vlaardingse Doe Maar

VLAARDINGEN – Uitzinnig publiek en dikwijls hysterisch gillende tienermeisjes.  Dat kenmerkte de optredens van de Nederlandse groep Doe Maar, eind jaren zeventig en begin jaren tachtig van de vorige eeuw. In 1984 stopte de groep er even mee, maar geeft nadien eens in de zoveel jaar weer een reeks reünieconcerten. Voor wie geen kaartje kan bemachtigen is er een nieuw Vlaardings alternatief: 7 muzikale vrienden hebben hun instrumenten gepakt en zijn de uitdaging aangegaan om de muziek en liedjes van (vooral) Ernst Jansz en Henny Vrienten volgend jaar op het podium te brengen. Voor de eerste keer wordt dat de Kroepoekfabriek op 6 april 2019.

Drummer en één van de initiatiefnemers van dit project is Bo Singerling, die al eerder betrokken was bij het Floyd Flowers Project, de band die vorig jaar Pink Floyd ‘neerzette’ in de Kroepoekfabriek. En met succes, want het was ‘stijf uitverkocht’. Maar wel een wereld van verschil met de muziek van Doe Maar.

,,Eigenlijk had ik geen idee dat het zo snel zou gaan’’, vertelt Bo. ,,We zijn kort na ‘Floyd’ gestart met een coverband, Legacy, maar het repertoire daarvoor was zo ontzettend divers dat we daar geen goed concept mee konden neerzetten. Eerder dit jaar heb ik mijn verjaardag gevierd op de Hoogstraat, voor mijn huis, en daar traden enkele bands op van vrienden. Aanstaand jaar wilde ik eigenlijk weer zoiets organiseren en er zelf ook met een eigen band staan. Toen mij gevraagd werd met welke muziek zei ik direct “Doe Maar”. Iedereen reageerde heel enthousiast en ze wilden er snel ermee aan de slag. Zelf had ik in gedachten om februari 2019 te gaan repeteren om dan in juni op straat een ‘set’  te spelen. Dat liep dus anders en nu repeteren we elke twee weken intensief. We werken daarbij toe naar het concert op 6 april in de Kroepoekfabriek, maar eerst ook nog zelf even de ‘echte’ Doe Maar zien. Dat gebeurt op 1 december in theater Carré in Amsterdam, waar één van de reünieconcerten plaatsvindt. En om mijn gevoel voor de muziek nog even professioneel bij te laten spijkeren ben ik ook al op les geweest bij René van Collem, de drummer die op de meeste studioalbums van Doe Maar speelt. Dat is echt een held van me, zo goed als die is. Dat geldt trouwens ook voor Jan Hendriks, de gitarist van de band’’.

,,Kortom, we zijn met zeven muzikanten die van wanten weten en die elkaar hebben gevonden in hun liefde voor Doe Maar’’, vervolgt Bo. ,,Voor die unieke, zo herkenbare Nederpop sound, doorspekt met ska- en reggae. Muziek volgepakt met herinneringen uit jeugd van deze muzikanten. En liedjes die iedereen kent. Kortom: wie heeft er zin een feestje der herkenning? Deze band is er (bijna) klaar voor!’’

De volledige bezetting van de Vlaardingse Doe Maar bestaat uit Mynko van der Graaf – zang, Patrick Mostert – zang, Rico Suijkerbuik – gitaar, Andrew Denker – gitaar, Martijn Horsten – bas, Marco Vogler - toetsen en Bo Singerling – drums

De kaartverkoop start op vrijdag 14 september van 12.00 uur via de website van de Kroepoekfabriek. Daarnaast kun je ze ook halen bij Walter Romberg van de Platenreus aan de Hoogstraat 210. En Walter heeft misschien ook nog wel wat elpees liggen om te beluisteren…of aan te schaffen natuurlijk! De prijs per kaart is €15 in de voorverkoop en €17,50 'aan de deur'. Maar of er daar nog wat over is betwijfelen we.

Kaartverkoop Kroepoekfabriek via www.kroepoekfabriek.nl Gerelateerd