Vol verwachting klopt mijn hart

17-12-2017 Nieuws Cora Vlug

VLAARDINGEN - Op zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Maak kennis met Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Bozzano (Italië) en vandaag Cora Vlug (Verenigde Staten).


De wekker staat op 4 uur. Er is blijkbaar wat mis gegaan of ik slaap te vast. Ik schrik om iets voor 5 uur wakker. Het is nog donker buiten. De maan schijnt door de bomen. Ik spring m’n bed uit, maar ben helaas te laat. De Sint is al aan land. De rechtstreekse uitzending van de intocht van Sinterklaas in Vlaardingen is live op de computer te volgen. Met het tijdsverschil van 6 uur moest ik dus heel vroeg uit de veren om het spektakel van het begin af te volgen. Dat is dus helaas mislukt, maar ik heb nog een paar uur kijkgenot in het vooruitzicht. Eerst even in alle stilte een bak koffie zetten en weer terug naar boven sluipen om achter de computer te kruipen. De Sint is net gearriveerd bij het Stadhuis en neemt ook eerst een welverdiend bakje koffie, voordat hij op het bordes verschijnt. Het ziet er allemaal koud, maar super gezellig uit. Het blijft toch m’n favoriete feest. Al die gespannen en blije gezichtjes van de kinderen. De live uitzending is prima te volgen. Luid en duidelijk, zonder enige storingen. Ik zit eigenlijk vol verwachting te wachten tot de Sint zijn tocht door Vlaardingen begint. Onze 3 kleinkinderen zijn naar de Haven geweest voor de intocht en gaan even naar huis om op te warmen en een boterham te eten….en de verzamelde pepernoten en snoep natuurlijk. Vanmiddag gaan ze naar de van Hogendorplaan, want daar komt de Sint ook even langs. Daar is het vast en zeker minder druk dan op de Haven. De kleinkids beloven om even naar Nana (dat ben ik, oma op z’n Amerikaans) te zwaaien in de camera. Ik zit er helemaal klaar voor. De live beelden verplaatsen van de Markt naar het Veerplein, waar een gezellig feestje wordt gebouwd voor de kinderen, in afwachting van Sinterklaas. Allemaal leuk om te zien, maar er mag van mij nu wel over geschakeld worden naar de van Hogendorplaan, want Hij is er bijna en de kleinkinderen zijn er al, appt mama. Tja, helaas, pepernoot, de camera’s blijven op het Veerplein. De tocht door Vlaardingen komt helaas niet in beeld. Heel jammer !! Verder was het een hele mooie uitzending en kon ik toch een beetje in Vlaardingen zijn op m’n favoriete dag van het jaar. Dikke pluim voor Omroep Vlaardingen. Volgend jaar misschien toch een rijdende camera mee met Sinterklaas, of ik moet gewoon zelf weer eens live aanwezig zijn bij de Intocht.

Dan mag nu de kersboom weer opgetuigd worden. Tot mijn grote verbazing las ik dat in Nederland het Amerikaanse fenomeen Black Friday is geïntroduceerd. Hier in de USA kan je zeker flinke kortingen krijgen op deze dag. Als je heel vroeg je bed uit komt en bereidt bent om in overvolle winkels, in lange rijen bij de kassa’s je ochtend door te brengen. Ik ben geen fan en ik blijf lekker slapen. De beelden die de buitenwereld te zien krijgt op tv, van knok- en duwpartijen en massa’s mensen die naar binnen stormen wanneer de winkeldeuren open gaan, is beslist niet overal hoor. Dat zijn de sensatie verhalen die dan weer de kop op steken. Gelukkig zijn we voor het grootste deel nog best geciviliseerd publiek en gaat alles in vrede en gezelligheid. Tevreden met goede koopjes, de kerst kan beginnen. Na Black Friday wordt in het weekend de kerstversiering van zolder gehaald. Toch altijd weer een prachtig gezicht hoe iedereen huizen en tuinen versierd met prachtige verlichting. Daar is Amerika toch nummer 1 in. De boom in New York City is weer met een groot feest ontstoken en Rockefeller Center is oogverblindend, indrukwekkend prachtig. Philadelphia heeft grote kerstmarkten en vele schitterende kerstversieringen door heel de stad. Ons kleine dorpje wordt ook ieder jaar verrast met een bezoek van Santa. Hij komt met z’n vrouw de verlichting ontsteken van de boom op het dorpsplein. Dit jaar is de boom een beetje miezerig, maar daarom niet minder feestelijk voor de kinderen. De grote kerstsokken mogen weer aan de open haard gehangen worden. Santa komt door de schoorsteen om er kleine cadeautjes in te stoppen. Klink bekend hè? Haha, van wie zouden ze het hebben? Hoewel wij niet meer Sinterklaas of Kerst vieren met cadeautjes, krijg ik dit jaar toch een prachtig cadeau. Ik heb er al eerder over verteld, maar er was wat vertraging opgetreden, maar hij is er !! “Struis is Struis” is hier !! Het Nederlandse kinderboek waar auteur Pauline Coenen en ik zo hard en lang aan gewerkt hebben. Het is te koop en te leen bij de bibliotheek. Kijk even op filoubooks.nl voor een voorproefje. Mijn kerstcadeau is onderweg. Een grote doos met “Struisjes”, om hier te verkopen aan Nederlanders In Den Vreemde. Ik heb al aardig wat Nederlanders hier in Amerika gevonden die graag het boek willen hebben voor hun kinderen of kleinkinderen. Super leuk. Dus nu klopt mijn hart weer vol verwachting voor de komst van de grote doos uit Nederland.

Dan rest mij nog jullie allemaal hele fijne kerstdagen toe te wensen. Mijn volgende verhaal zal het jaar 2018 als datum hebben. Ik wens iedereen een goed en teVREDEn jaar toe. Geef wat vaker een “vind ik leuk” op de verhalen die de Vlaardingers In den Vreemde schrijven. We doen dit met plezier en horen/zien graag dat veel mensen het lezen. Dus een “vind ik leuk/like” wordt zeer gewaardeerd, zodat we weten dat ons schrijversgeploeter ook met plezier gelezen wordt. Dank jullie wel voor het lezen, de duimpjes en de commentaren en we gaan weer vrolijk verder in 2018.

HAPPY HOLIDAYS

and

A WONDERFUL NEW YEARGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date