Categorieën

Service

Volksbos groeit door

Volksbos groeit door
Nieuws

Volksbos groeit door

  • Redactie
  • 12-12-2017
  • Nieuws
Volksbos groeit door
VLAARDINGEN - Ter herinnering aan het feit dat 25 jaar geleden het Volksbos langs de Maassluissedijk is aangelegd, planten wethouder Arnout Hoekstra en Alex Poldervaart, conservator van Museum Vlaardingen, een nieuwe boom. Dat gebeurt op donderdag 14 december om 14.00 uur.

In 1992 leidde een protestactie van veel Vlaardingers tot de aanleg van een bos op de plaats waar een vuilstort was gepland. Duizenden bomen gingen de grond in onder de noemer ‘Groeiend Verzet’. Mede dankzij deze actie is de vuilstort, waarop later een recreatie-skibaan zou komen, nooit gekomen.
Ter herdenking aan deze actie is momenteel een tentoonstelling te zien in Museum Vlaardingen. Deze loopt nog tot 7 januari 2018. De tentoonstelling werd op 23 september geopend door wethouder Hoekstra, die daarbij van het museum een boom kreeg aangeboden. Deze boom wordt op 14 december, 25 jaar na dato, in het Volksbos bijgezet.


Programma:

Tijdstip: 14.00 uur. Locatie: entree Volksbos. Vandaar wordt naar de plantingsplek van de boom gewandeld. Op deze vooraf uitgekozen plek wordt een gat gegraven en de boom geplant. Door het bevestigen van een kaartje aan de boom door de wethouder wordt de planting afgesloten.

Meer informatie vindt u op www.museumvlaardingen.nl  .

Museum Vlaardingen

Westhavenkade 54, Vlaardingen

Meer over Museum Vlaardingen →