Voorlopig geen legale wietteelt in Vlaardingen

22-03-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Op 21 februari nam de Tweede Kamer de ‘wietwet’ aan; Deze wet maakt het mogelijk dat cannabis legaal verbouwd kan worden, onder toezicht van de overheid. De verkoop ervan vanuit coffeeshops werd al gedoogd maar de inkoop van cannabis/wiet door de eigenaren van coffeeshops was tot voor kort illegaal. Een vreemde constructie, waardoor de teelt van wiet vooral in en door het criminele circuit plaatsvond.

GroenLinks Vlaardingen nam na het aannemen van de wet al een voorschot op de gevolgen ervan voor Vlaardingen. GroenLinks raadsleden Van Kalken en Borsboom wilden weten van het college wat de stand van zaken is van het onderzoek dat de gemeente uitvoert naar aanleiding van de motie  die zij eerder indienden. Hierin riepen zij het college op zich aan te sluiten bij andere gemeentes die bezig zijn met onderzoek naar de mogelijkheid van legale wietteelt.Ook willen ze weten wat de consequentie van deze ‘wietwet’ zal zijn voor Vlaardingen en op welke termijn.

Het college van burgemeester en wethouders kwam deze week met de antwoorden. Voor wat betreft de huidige stand van zaken wacht het college de behandeling af van het wetsvoorstel in de Eerste Kamer. Totdat de behandeling van het wetsvoorstel in de Eerste Kamer is afgerond past het college de geldende wet- en regelgeving toe.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date