Voorproefje Dag van de Dialoog

15-09-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Dag van de Dialoog en De keuken van Vlaardingen nodigen stadsbewoners uit om elkaar beter te leren kennen. Tijdens de opening van het culturele seizoen op 20 september organiseren zij een gezamenlijk Broodje Dialoog: aan tafel met mensen die je anders niet zou tegenkomen.

Jennifer Timmer, sociaal cultureel werker bij Vele Vlaardingers Een Huis (VVEH) en Marleen Bos, initiatiefnemer van De keuken van Vlaardingen, ontmoetten elkaar bij Broodje Dialoog, een initiatief van VVEH. Jennifer: ,,Sinds dit seizoen organiseren we een maandelijkse lunch om niet alleen tijdens de Dag van de Dialoog maar ook door het jaar heen actief mensen dichter bij elkaar te brengen. We ontdekten de raakvlakken met De keuken van Vlaardingen die eerder dit jaar is gestart. Een van de dingen die we nu samen gaan doen is het organiseren van de Dag van Dialoog. Het thema is: zorgen voor geluk’’.

Om kennis te maken met beide initiatieven kunnen bezoekers zondag 20 september tijdens de opening van het culturele seizoen in de Stadsgehoorzaal, aanschuiven bij eerdere gasten van De keuken van Vlaardingen. Met zelf een koffer vol, nodigt gastvrouw Marleen Bos bezoekers uit te vertellen over ieders eigen geluk: ,,Wie ben je en wat heb je meegenomen aan geluk. Want geluk is overal. Een open raam, een briefje waar iets speciaals op staat. Een geur. Iets vinden of horen dat precies is wat je zoekt. Goed gezelschap, mooie verhalen én een kennismaking met de keuken van BCooking die komende edities het eten verzorgt voor De keuken van Vlaardingen’’.

Het voorproefje van de Dag van de Dialoog is integraal onderdeel van het Stadsfestival in de Stadsgehoorzaal op zondag 20 september. Tijdstip: 16.40 uur.Gerelateerd