Voortbestaan Argos Mobiel onzeker

24-12-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Het voortbestaan van Argos Mobiel in Vlaardingen en Schiedam is in gevaar. De opvallende elektrische wagentjes staan mogelijk op 1 februari al stil, want dan stoppen Vlaardingen en Schiedam met de subsidies.

Argos Mobiel werd 31 juli 2013 gelanceerd door Argos Zorggroep, de gemeente Vlaardingen en de Stichting Flex. Het project was bedoeld om ouderen die minder mobiel zijn van goed vervoer te voorzien. Stichting Flex was daarbij verantwoordelijk voor het leveren van de Argos Mobiels en de chauffeurs. In 2014 ging Stichting Flex echter failliet, waarna na enkele maanden een doorstart volgde met de nieuwe samenwerkingspartner DAM (Duurzame Aanvullende Mobiliteit) DAM levert duurzame mobiliteitsdiensten en zorgt voor werkgelegenheid door mensen met een uitkering op te nemen in een leerwerktraject en door te laten stromen naar een betaalde baan.

Die doorstroming lukte echter niet goed en de kosten voor de gemeenten, in relatie tot de uiteindelijke meerwaarde, werden te hoog. Argos heeft aangegeven op zoek te gaan naar andere constructies om de dienstverlening met Argos Mobiel voort te blijven zetten. Gedacht wordt daarbij aan het inzetten van vrijwilligers. Wat er met de huidige chauffeurs, reïntegratiekandidaten, gaat gebeuren is nog onzeker.Gerelateerd