VOP op de schop

15-10-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De riolering in de VOP is aan vervanging toe. In de periode 2015-2019 laat de gemeente deze grotendeels vernieuwen. Deze en andere werkzaamheden zijn met de bewoners besproken tijdens een tiental inloopavonden. 

Voor het project wordt een aantal bomen gekapt, de straten en trottoirs opgebroken en de oude riolering verwijderd. Vervolgens wordt de nieuwe riolering aangebracht inclusief de huisaansluitingen (tot aan de perceelgrens), wordt bestrating aangebracht en komen er nieuwe bomen.

Het project wordt direct aangegrepen om de ruimte in de wijk efficiënter en verkeersveiliger in te richten. In de wijk is de parkeerdruk hoog en het is niet altijd duidelijk waar men mag parkeren. De hoge parkeerdruk zorgt in combinatie met de smalle straten ook voor problemen met de bereikbaarheid voor bijvoorbeeld hulpdiensten. Er komen daarom in de nieuwe situatie duidelijke parkeervakken en, waar mogelijk, meer parkeerplaatsen.

Om de toegankelijkheid voor hulpdiensten te verbeteren en de verkeersveiligheid te vergroten wordt in een aantal straten eenrichtingsverkeer ingevoerd. De meeste extra parkeerplaatsen worden overigens gerealiseerd door de herinrichting van de Mahlerstraat en extra parkeerplaatsen in de bermen aan de Beethovensingel en Mozartlaan. De kosten voor dit project bedragen €6.516.000,--.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date