Categorieën

Service

Vragen naar (trillingen op) de bekende weg

Vragen naar (trillingen op) de bekende weg
Politiek

Vragen naar (trillingen op) de bekende weg

  • Redactie
  • 30-06-2015
  • Politiek
Vragen naar (trillingen op) de bekende weg

VLAARDINGEN - Nadat op de Schiedamseweg snelheidsbeperkende maatregelen zijn getroffen hebben de bewoners last van trillingen in hun woningen. De bewoners maken zich zorgen over de op enkele plaatsen ontstane scheuren in hun woning. GroenLinks vraagt het college om opheldering.

GroenLinks verwijst in haar vragen aan het college naar metingen die verricht zijn naar aanleiding van de trillingen die bewoners voelen bij het passeren van auto’s , met name als die de aangebrachte ‘kussen’ passeren. Daaruit blijkt dat er geen overschrijdingen zijn van wettelijke normen. ,,Is het desondanks mogelijk dat de toch aanwezige trillingen scheuringen in de huizen veroorzaken en dat deze trillingen die bewoners ongerust maken? En zijn ondanks wat gemeten is de snelheidsbeperkende maatregelen hier oorzaak van? ’’, vraagt fractievoorzitter Kees Borsboom. Borsboom vervolgt met een vraag over de bouwkundige staat van de huizen: ,, Klopt het dat deze huizen vrijwel niet onderheid zijn, en daardoor kwetsbaarder zijn dan huizen die wel onderheid zijn?’’.

De klachten van bewoners over de trillingen en de gesignaleerde scheuren binnenshuis lijken pas opgekomen te zijn met het aanbrengen van de ‘kussens’ op de Schiedamseweg. Borsboom meldt dat deze ook voor fietsers nogal gevaarlijk zijn en vraagt of de gemeente van de slechte afwerking van deze kussens op de hoogte is. Over de mogelijkheden om de problemen hieromtrent aan te pakken vraagt hij of het mogelijk is om van de Schiedamseweg een zogenaamde 30 kilometer weg te maken: ,,Deze weg is namelijk geen doorgaande weg meer en komt uit op een 30 kilometer gebied’’.

Tenslotte verzoekt GroenLinksvoorman Kees Borsboom om op de hoogte gehouden te worden over een aankomend overleg dat de gemeente zal hebben met de bewoners van de Schiedamseweg.