Categorieën

Service

Vredesweek gestart

Vredesweek gestart
Nieuws

Vredesweek gestart

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 20-09-2015
  • Nieuws
Vredesweek gestart
VLAARDINGEN – Vandaag opende burgemeester Blase op het Veerplein de Vredesweek. Het was een minuut of wat later dan het geplande tijdstip van 12 uur, want een korte hevige regenbui verhinderde even de start.

Namens Vele Vlaardingers Eén Huis introduceerde Han Raeijmaekers de burgemeester en enkele andere sprekers, waaronder Ambassadeur van de Vrede David de Beer en Stadsdichter Look J Boden. Boden had speciaal voor de Vredesweek in Vlaardingen een gedicht geschreven dat u HIER! kunt vinden.

Er was ook een muzikale omlijsting: Manouk Pheifer zong het nummer Imagine van John Lennon, volledig acapella omdat de muziekinstallatie niet meewerkte, maar spat zuiver en heel ontroerend.

Na Manouk werd een aantal voormalig vluchtelingen, die al langer in Vlaardingen wonen, voorgesteld en nogmaals verwelkomd met bloemen. Als afsluiting van de ceremonie werd met brede linten in de kleuren van de regenboogvlag, de vlag van de Vredesweek, een ster gevormd waarbij alle ongeveer honderd aanwezigen met elkaar verbonden werden.

Voor het volledige programma van de Vredesweek, klik HIER!