Vreugdevuren weer gedoogd

07-12-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – In de raadsvergadering van 27 oktober jongstleden diende raadslid Marco van Unen een motie in over vreugdevuren, namens het CDA, GroenLinks, Leefbaar Vlaardingen en ONS.Vlaardingen. De vier partijen vonden dat de organisatoren van de traditionele vreugdevuren met Nieuwjaar hiervoor een vergunning moeten aanvragen.

Van Unen stelde dat de gebruikelijke ontheffing, waarmee al jaren gewerkt wordt, te weinig garanties biedt; een vergunning zorgt er daarentegen voor dat er, waar nodig, gehandhaafd kan worden. De organisatoren van de vreugdevuren zijn daarmee bovendien verantwoordelijk voor onder meer een veiligheidsplan en het schoonmaken van de locatie.

Het college besloot de motie aan te houden en onderzoek te doen naar wat mogelijk is, en of er met een vergunning of een ontheffing gewerkt moet worden. Deze week kwam het college met een besluit; vreugdevuren krijgen in Vlaardingen geen vergunning, maar wel -zoals de afgelopen jaren ook het geval was- een ontheffing.

In de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) is opgenomen dat het verbranden van afvalstoffen verboden is. Daarom kunnen vreugdevuren niet vergund worden. In een ontheffing kunnen ook voorwaarden worden opgenomen. Daarbij wordt bepaald wat er wel en wat er niet op de brandstapel mag komen, waarmee het aangestoken mag worden en aan welke andere voorwaarden de organistoren van vreugdevuren verder nog moeten voldoen. Traditioneel zullen aan de Marathonweg en aan de Broekweg daarmee weer vreugdevuren gehouden worden tijdens de jaarwisseling.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date