Vriendenkring breidt zich uit dankzij Vlaardingen24

05-08-2018 Nieuws Marijke Persijn

VLAARDINGEN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Bozzano (Italië), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Marijke Persijn (België).

O jee, grote schrik. We zitten in de auto ter hoogte van de afslag naar Weert en komen er achter dat ik vandaag mijn artikel voor Vlaardingen24 in moet leveren! Ik zit achter het stuur, maar we wisselen van plaats, zodra er een benzinestation is. Computer op schoot en hopen dat ik een tijdje kan werken op de batterij …

De laatste tijd zijn onze gedachten bij het komende concert in Durbuy en bij het feest voor onze 40-jarige bruiloft. Bovendien waren we de laatste dagen in Nederland voor de verplichte familiebezoeken, die we overigens met veel liefde en plezier afleggen. Dit keer logeerden we in Landgoed Huize te Eerbeek, zodat we vandaaruit 3x naar mijn moeder toe konden gaan. Ze had een blaasontsteking en ik had me bedacht dat een drietal voetmassages haar goed zou kunnen doen. Dit waren dierbare momenten voor ons beiden. Vervolgens reisden we naar Schoonhoven om de ring op te halen die ik van mijn man Eric krijg voor onze 40-jaar samen in het huwelijksbootje. En daarna reden we naar Brasserie de Markt in Krimpen aan de Lek, waar onze dochter Mara werkt. We hebben er laat geluncht samen met onze zoon Kim. Gelukkig kon ik ook bij mijn kapster Janna terecht, die mijn haar weer in model wist te krijgen. Geen makkelijke opgave, want ik had mijn haar zelf met de trimmer gedaan en dat was niet verantwoord gebeurd (zwak uitgedrukt). Vervolgens  door naar Avifauna, waar we 2 nachten hebben gelogeerd. Zaterdagmorgen naar Warmond om de “Partyboot” te bekijken en dingen door te praten. Gisteravond en vanmorgen rondgedwaald in het Vogelpark. Wat een plezier om tussen al die genietende families naar vogels en aapjes te kijken!

Nu dus op weg terug naar Rendeux in België. Ook daar zullen we met vrienden onze 40-jarige bruiloft vieren. We zijn er echter nog steeds niet uit naar welk restaurant we zullen gaan… Als we zeker zouden weten dat het half september nog steeds zo’n mooi weer is, dan zouden we het op eigen terrein kunnen vieren met een ingehuurde kok. Vorig jaar sloeg het weer echter helemaal om in september. Regen en kou voerden toen de boventoon. Dus voor de zekerheid maar naar een goede en gezellige uitspanning.

Inmiddels is er een leuk staartje aan het verhaal over het Waals Weekblad gegroeid. Ik kreeg een mail via Vlaardingen24 van iemand die zowel het Waals Weekblad als Vlaardingen24 leest. Peter is altijd leraar in Vlaardingen geweest, maar woont nu als gepensioneerde onderwijzer in Marche. Hij nodigde Eric en mij thuis uit en we ontmoetten daar tevens zijn vriend Ren, de man die het Waals Weekblad uitgeeft. Peter bleek maar zo’n 6 km van ons af te wonen in een huis, waar we al jarenlang langs rijden! Het was een ontzettend gezellige middag. We kregen 2 doosjes mee met eieren van zijn eigen kippen. Ik vroeg of Ren onze Trio MaGMa poster voor het Zomerconcert in Durbuy kon plaatsen. Hij bood aan om dat “om niets” voor ons te doen! Zo aardig. Uiteindelijk is het de aankondigingsvideo geworden. Handig, zo’n digitale krant. Waar het schrijven in Vlaardingen24 allemaal niet toe leidt. We breiden er hier onze kennissenkring door uit!

À la prochaine,

Marijke.

Gerelateerd