Vriendjes- en Vriendinnetjes opkomst bij Scouting Bevers en Welpen

28-09-2020 Nieuws Redactie

SCOUTING - De jongste leden van de Marnix van Sint Aldegonde Scouting Groep houden op zaterdagmorgen 3 oktober a.s. een Vriendjes en Vriendinnetjes opkomst. Deze open ‘dag’ is van 10:15 uur tot 12:15 uur en wordt gehouden door en bij de Bevers en Welpen van de Marnix. Gevestigd op het Scoutcentrum Vlaardingen. Broekpolderweg 249.  Op het Scoutcentrum gelijk rechts het witte Groepshuis aan het erf.

De kinderen, jongens en meisjes, van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting 'Bevers' genoemd. Bij de Bevers ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.

De Welpen, van 7 tot 11 jaar spelen hun verhaal in de ‘jungle’. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen. Op alles wat de kinderen bij de Welpen leren, wordt voortgeborduurd bij de scouts. Dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'.

Er is rond het huidige Scoutcentrum in Vlaardingen veel natuur in de Broekpolder en op het Scoutcentrum hebben we eigen speelvelden. Volgend jaar verhuist het Scoutcentrum van de Broekpolderweg 249 naar de nieuwe locatie gelegen aan de Watersportweg. Er wordt nu al hard gebouwd, dus alle scouts komen straks op een prachtig nieuw Scoutcentrum. 

In verband met met Corana regels die natuurlijk ook gehanteerd worden wordt u gevraagd om vooraf aan te melden bij beversenwelpenleiding@marnixvansintaldegonde.nl  zodat uw kind goed opgevangen kan worden en de regels op het Scoutcentrum goed nageleefd kunnen worden. Evtentueel op een andere datum is uw kind ook van harte welkom.

Voor overige vragen en evt andere leeftijdsgroepen binnen de Scouting Groep (11-14 Scouts, 14 a 15 -18 Expolers en daarna Stam en of Leiding) kunt u mailen naar bestuur@marnixvansintaldegonde.nl 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date