Categorieën

Service

Vrij spelen en lekker kletsen bij het Mamacafe

Vrij spelen en lekker kletsen bij het Mamacafe
Nieuws

Vrij spelen en lekker kletsen bij het Mamacafe

  • Redactie
  • 04-01-2016
  • Nieuws
Vrij spelen en lekker kletsen bij het Mamacafe

VLAARDINGEN - Het Mamacafé is de ontmoetingsplek voor (toekomstige) ouders met jonge kinderen om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en inspirerende workshops te volgen. In 2016 staan ontmoeting, verbinding en ontplooiing centraal.



Gratis speelochtenden


Elke week bezoeken ouders en kinderen het Mamacafé tijdens de gratis speelochtenden in Vlaardingen en Schiedam, elke woensdag van 09.30 uur tot 11.30 uur. Deze speelochtenden met als thema “Gebabbel en Gebrabbel” worden georganiseerd door vrijwilligers met verschillende expertises. Tot het vrijwilligersteam behoren onder anderen twee gezellige oma’s, draagconsulent Marijke Lodder, Laura Verwijs van Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, pedagogisch medewerkers en enthousiaste moeders.

Gratis lezingen en informatieochtenden

De wekelijkse speelochtenden in Schiedam en Vlaardingen worden gehouden in sfeervolle ruimtes. Zo kunnen de ouders kunnen met elkaar kletsen in oma’s huiskamer en kunnen de kinderen heerlijk spelen met houten speelgoed, zich verkleden of lekker op de bank kroelen met oma. De vrijwilligers bieden ook regelmatig kleine activiteiten aan op deze ochtenden. Denk hierbij aan voorlezen, zingen of knutselen. Maar ook worden er regelmatig gratis lezingen en kennismakingsworkshops gegeven. Zoals bijvoorbeeld een informatie ochtend over wasbare luiers, een workshop taal en interactievaardigheden, een inloop ochtend over ergonomisch dragen en een vragenuurtje over borstvoeding.

Professionele workshops

Het Mamacafé biedt ook diverse betaalde workshops aan. De workshop Babymassage door Mammassage zal dit jaar 6 keer gegeven worden, de cursus Kinder EHBO zal ook meerdere keren gegeven worden en natuurlijk mag de geweldige Mommy’s Night ook niet ontbreken! Meer informatie kun je vinden op de website: mamacafes-rijnmond.nl . Op deze website kun je je natuurlijk ook aanmelden voor de nieuwsbrief zodat je goed op de hoogte blijft van de activiteiten.

Locaties en tijden:

Mamacafé Schiedam – Stadhouderslaan 30
Mamacafé Vlaardingen – Binnensingel 126
Elke woensdag van 9.30 tot 11.30 uur