Vrijwilligers gezocht voor paddentrek

15-01-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Binnenkort staat de jaarlijkse voorjaarstrek van padden, kikkers en salamanders weer voor de deur. Komt u ze een handje helpen? Een gezellige manier om van wel heel nabij kennis te maken met deze bijzondere dieren.

De vrijwilligers van het Duurzaamheidscentrum zetten in de periode tussen half februari en begin april weer padden, kikkers en salamanders over tijdens de jaarlijkse voorjaarstrek van winterverblijf naar voortplantingsplaats. Veel van deze beschermde dieren worden in het voorjaar anders doodgereden door het (auto)verkeer. Op plekken waar veel dieren oversteken en geen tunneltjes onder de weg zijn, zetten de vrijwilligers de amfibieën handmatig over. Op twee locaties gaat er een groep mensen aan de slag: in de Westwijk langs de van Boendaleweg/Zuidbuurt en in de Broekpolder langs de Watersportweg.

De werkzaamheden houden in:

Amfibieën die op de weg of straat lopen handmatig overzetten.

Levende en dode dieren tellen en noteren.

Eventueel voorbijgangers informeren.

De periode en tijden:

Tussen half februari en begin april (ongeveer 4 á 5 weken).

Minimaal 1 avond per week.

Van circa 19.00 tot 22.00 uur.

Op maandagavond 2 februari is om 19.30 uur een (instructie)bijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers en ervaren paddenoverzetters. U bent van harte welkom op het Duurzaamheidscentrum, locatie Hofsingel 82-84 te Vlaardingen. Tijdens deze avond krijgen deelnemers uitleg over de werkzaamheden en de benodigde spullen (zoals hesje en zaklantaarn). Voor meer informatie en/of deelname kunt u contact opnemen met het Duurzaamheidscentrum, tel: (010) 248 4515 of mailen naar dzhc@vlaardingen.nlGerelateerd