Waardig leven en waardig sterven

13-05-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Een groeiend aantal mensen wil zelf bepalen wanneer het tijdstip van sterven is aangebroken, ook wanneer er geen sprake is van medisch vast te stellen uitzichtloos lijden (lichamelijk of geestelijk) en euthanasie om die reden niet toegestaan is. Met deze mensen op het oog heeft D66 stappen gezet naar een wetgeving waarin de stervenshulp aan deze mensen juridisch geregeld wordt. Daarom is er de laatste tijd veel te doen over het begrip 'voltooid leven'.

In het kader van 'Drempels over' wordt op woensdag 17 mei een avond georganiseerd over het thema ‘Waardig leven, waardig sterven’. Drempels over is het samenwerkingsverband tussen kerken in Holy, dat vanuit de kerk met de hele samenleving in gesprek wil over thema's die actueel zijn. Als sprekers en gesprekspartners zijn onder anderen Jean-Jacques Suurmond, geestelijk verzorger en columnist van Trouw, een Vlaardingse huisarts en een lid van een  sociaal wijkteam te gast. Daarnaast wordt ook gehoopt op de eigen inbreng van mensen uit de wijk.

De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het Lyceum Vos, Koninginnelaan 771. Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.